ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Palaio - Ιστοσελίδα Επιχείρησης - Τρίπολη

07-05-2019
Palaio - Ιστοσελίδα Επιχείρησης - Τρίπολη

Palaio - Ιστοσελίδα Επιχείρησης - Τρίπολη

Στις αρχές του 2018 μας ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη μίας τοπικής επιχείρησης εμπορίας παλαιών ειδών, Palaio.gr να ανανεώσουμε την ιστοσελίδα της επιχείρησής του.

Η ιστοσελίδα επιχείρησης την οποία είχε, ήταν κατασκευασμένη πριν πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται σωστά σε κινητά τηλέφωνα και να μη λειτουργούν πολλά flash στοιχεία τα οποία περιείχε.

Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η ιστοσελίδα του να μην εμφανίζεται στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google και, επομένως, να μη του φέρνει πελάτες.

Η Δημιουργία - Ιστοσελίδα Επιχείρησης

Ο ιδιοκτήτης, όντας παλιός πελάτης μας, άφησε στη κρίση μας τον τρόπο ανάπτυξης της ιστοσελίδας με μία μόνο παράκληση: να διατηρηθεί η εμφάνιση που είχε η παλιά του ιστοσελίδα. Δεν επιθυμούσε κάτι νέο και μοντέρνο ώστε να ταιριάζει με το ύφος των αντικειμένων που προβάλλονται στις σελίδες της.

Η ελευθερία των κινήσεων που μας δόθηκε, μας επέτρεψε να εφαρμόσουμε όλες τις τεχνικές search engine optimization στις οποίες εξειδικευόμαστε.

Ξεκινήσαμε δημιουργώντας την εμφάνιση της ιστοσελίδας, με σύγχρονο κώδικα αλλά minimal στυλ και γνώμονα αρχικά να εμφανίζεται σωστά σε κινητές συσκευές - mobile first και δεύτερον, να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη κατά το άνοιγμα και κατά την περιήγηση από τους επισκέπτες.

Κατά τη δημιουργία της εμφάνισης, ενσωματώσαμε όλες τις τεχνικές On-Page SEO για βέλτιστη προβολή προς τις μηχανές αναζήτησης.

Για τις λειτουργίες της ιστοσελίδας επιλέξαμε φυσικά το CloudBlog Premium, μία Custom εφαρμογή για τη διαχείριση του περιεχομένου ιστοσελίδας επιχείρησης.

Γράφοντας κώδικα, δημιουργήσαμε όλες εκείνες τις λειτουργίες που θα χρειαζόταν ο ιδιοκτήτης για να διαχειριστεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του.

Τα αποτελέσματα  - Ιστοσελίδα Επιχείρησης

Δε θα μιλήσουμε μόνο με λόγια για τα αποτελέσματα που είχαν οι προσπάθειές μας, αλλά και με στοιχεία από το Google Analytics.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι, παρά τη συνεχή παράκλησή μας προς τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας να δημιουργήσει περιγραφές στα αντικείμενα που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του, δυστυχώς δεν διαθέτει τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο για να το υλοποιήσει.

Palaio - Ιστοσελίδα Επιχείρησης - Τρίπολη

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε από το γράφημα επισκεψιμότητας του Google Analytics, παραλάβαμε μία ιστοσελίδα στα τέλη του 2017 με 0 επισκέπτες και έχουμε καταφέρει να φτάσουμε μέσα σε 2,5 χρόνια τους 400 οργανικούς επισκέπτες την ημέρα.

Η απότομη καμπύλη που φαίνεται στις αρχές με μέσα του 2018 και έχει ξεπεράσει τους 15000 επισκέπτες, είναι αποτέλεσμα μίας καμπάνιας Pay-Per-Click την οποία αναπτύξαμε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το Ψηφιακό Marketing στο σύνολό του, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας για το Ψηφιακό Marketing.

Πάμε να ρίξουμε μία πιο κοντινή ματιά στην περίοδο αυτή.

Palaio - Ιστοσελίδα Επιχείρησης - Τρίπολη

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, όσο ο πελάτης μας πλήρωνε για διαφήμιση στη Google η επισκεψιμότητα εκτοξευόταν. Τα δύο σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουμε πραγματικά, όμως, είναι άλλα.

Το πρώτο σημείο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία είναι οι μηδενικοί επισκέπτες που είχε η ιστοσελίδα επιχείρησης μόλις σταμάτησε η διαφήμιση.

Το δεύτερο σημείο είναι το ποσοστό εγκατάλειψης - Bounce Rate το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο κατά την περίοδο που έτρεχε η διαφήμιση. Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, το ποσοστό εγκατάλειψης για το Referral Traffic είναι 86.55%, την ίδια ώρα που το ποσοστό εγκατάλειψης από τους οργανικούς επισκέπτες βρίσκεται μόλις στο 47.45%.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω με απλά λόγια; Μπορεί μία διαφήμιση να φέρνει επισκέπτες στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι επισκέπτες αυτοί ενδιαφέρονται για αυτό που προσπαθείτε να προωθήσετε.

Αν αφαιρέσουμε την περίοδο που έτρεχε η διαφήμιση από το γράφημα, μπορείτε να δείτε τη συνεχή και σταθερή ανοδική πορεία της επισκεψιμότητας, με τα οργανικά αποτελέσματα να αποτελούν το 87.2% της συνολικής επισκεψιμότητας, το συνολικό Bounce Rate να βρίσκεται στο 57.6% άρα ο κάθε χρήστης να βλέπει κατά μέσο όρο 3.21 σελίδες, τους χρήστες να έχουν αγγίξει τους 400 την ημέρα και την ιστοσελίδα του πελάτη μας να βρίσκεται πανελλαδικά στην πρώτη θέση των αναζητήσεων των χρηστών που αφορούν παλαιά αντικείμενα.

Palaio - Ιστοσελίδα Επιχείρησης - Τρίπολη

Ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Palaio.gr για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και του ευχόμαστε ολόψυχα καλές δουλειές.

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP