ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Μουσείο Γ. Δροσίνη - Ιστοσελίδα Μουσείου

07-05-2019
Μουσείο Γ. Δροσίνη - Ιστοσελίδα Μουσείου

Μουσείο Γ. Δροσίνη - Ιστοσελίδα Μουσείου

Στα τέλη του 2018 μας εμπιστεύτηκε ένα σημαντικό μουσείο το Μουσείο Γ. Δροσίνη για να δημιουργήσουμε μία νέα ιστοσελίδα μουσείου. Το Μουσείο Γεωργίου Δροσίνη βρίσκεται στο κέντρο της Κηφισιάς και στεγάζεται στη βίλλα «Αμαρυλλίς», στο σπίτι που έζησε ο Γ. Δροσίνης τα τελευταία χρόνια της ζωής του και φέρει το όνομα της κεντρικής ηρωίδας ενός από τα πρώτα και δημοφιλέστερα έργα του ποιητή.

Για εμάς, την Cloud O.E. ήταν μια μεγάλη πρόκληση και συνάμα μεγάλη τιμή να συνεργαστούμε με ένα τόσο σπουδαίο μουσείο για τη δημιουργία της ιστοσελίδας του.

Ζητούμενο από το σύλλογο του μουσείου ήταν να δημιουργήσουμε μια εύχρηστη και ταυτόχρονα πολύ ασφαλή ιστοσελίδα μουσείου, απαλλαγμένη από προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Δημιουργία - Ιστοσελίδα Μουσείου

Την ευχρηστία θα την κερδίζαμε και με μία opensource πλατφόρμα, παρόλα αυτά δε θέλαμε να εμπλέξουμε το σύλλογο με επιπλέον κόστος για τα update ώστε η πλατφόρμα να παραμένει αναβαθμισμένη και ασφαλής.

Γι αυτό το λόγο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα CloudBlog που έχουμε δημιουργήσει εμείς στην Cloud O.E. με custom κώδικα γραμμένο γραμμή γραμμή, χωρίς περιττά στοιχεία και κενά ασφαλείας.

Εμφάνιση - Ιστοσελίδα Μουσείου

Παρόλο που η πλατφόρμα CloudBlog περιέχει μία προκαθορισμένη εμφάνιση, προτιμήσαμε να δημιουργήσουμε εξαρχής και την εμφάνιση ώστε η νέα ιστοσελίδα μουσείου να είναι πραγματικά μοναδική.

Σε όλη μας την προσπάθεια, ο σύλλογος του μουσείου βρισκόταν δίπλα μας τροφοδοτώντας μας με σημαντικά κείμενα, άρθρα, εκδηλώσεις και φωτογραφίες του μουσείου.

Νιώθουμε υπερήφανοι που μπορέσαμε να δώσουμε ζωή μέσα από μία ιστοσελίδα μουσείου στα ποιήματα και στην πεζογραφία ενός από τους πρώτοπόρους της Νέας Αθηναϊκής Σχολής, Γ. Δροσίνη. 

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP