Search Authority: Τι είναι και πως θα την αυξήσω;
Konstantinos I. Roumeliotis
  • 24-09-2019
  • 1564 Unique Views

Το Search authority, είναι η επιρροή, η εμπιστοσύνη και η ποιότητα ενός website. Είναι το αποτύπωμα του website στο παγκόσμιο ιστό web. Είναι η εμπειρία που προσφέρει στους χρήστες του. Ένα website με μεγάλο Search Authority σίγουρα φαίνεται πιο ψηλά στις αναζητήσεις. Πως όμως θα αυξήσω το Search Authority;

Backlinks και Internal Linking

Σε προηγούμενα άρθρα μιλήσαμε για το Πως να δημιουργήσω ποιοτικά Backlinks. Επίσης, αναφέραμε ότι και το internal linking είναι απαραίτητο. Όσο περισσότερα link, τόσο μεγαλύτερο το search authority.

Τα backlink αποτελούν ψήφο από άλλα website για το δικό σας website. Στα backlink βέβαια θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και στη σχετικότητα με το δικό σας website. Αν και το χτίσιμο ποιοτικών backlink αποτελεί GrayHat τεχνική SEO, είναι απαραίτητο σε περιπτώσεις όπου ο ανταγωνισμός έχει μεγάλο search authority. Για να αποφύγετε την τιμωρία των μηχανών αναζήτησης προσπαθήστε να κερδίσετε όσο πιο φυσικά γίνεται backlink δημοσιεύοντας και προωθώντας ποιοτικό περιεχόμενο. Αν αγοράζετε backlink το οποίο καταπατά τους κανόνες των μηχανών αναζήτησης κάντε το σωστά. Αγοράστε backlink μόνο από high domain authority websites.

Από την άλλη πλευρά και το internal linking είναι πολύ σημαντικό. Internal linking εφαρμόζετε όταν γράφετε ένα άρθρο και προσθέτετε φυσικά link μέσα στο κείμενο προς άλλες σελίδες του website σας. Δημιουργώντας ένα όμορφο internal linking, προσθέτοντας σχετικό περιεχόμενο φυσικά μέσα στο κείμενο, αυξάνετε τη σχετικότητα και το search authority.

Θέλεις να αυξήσεις το Search Authority. Δες τα πακέτα της Cloud O.E για προώθηση ιστοσελίδων με SEO.

Social signals και Social Media

Τα social media όπως το facebook και το twitter προσφέρουν και αυτά με τη σειρά τους ένα μικρό λιθαράκι στο search authority. Τα link από τα social media μπορούν να δημιουργηθούν πολύ εύκολα και επειδή είναι πολύ εύκολο να γίνουν δεν αποτελούν backlink. Παρόλα αυτά είναι πιθανότερο να γίνει πιο γρήγορα indexing για παράδειγμα ένα άρθρο σας, μιας και αποτελούν authority signals. Παρόλο που δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα το search authority, αναπτύσσουν τις σχέσεις σας με το κοινό, παρουσιάζετε ανέξοδα τα προϊόντα σας και κερδίζετε επισκέπτες στο website σας.

Η ποιότητα του website

Όταν μιλάμε για ποιότητα του website αναφερόμαστε στην επίδοση, στη user experience και στα trust signals. Επίδοση είναι για παράδειγμα η ταχύτητα φόρτωσης του website. Ένα αργό website εγκαταλείπεται πιο εύκολα από τους επισκέπτες του. Μία φτωχή user experience επηρεάζει αρνητικά το search authority. Το ίδιο συμβαίνει και με τα trust signals. Ένα website με χαμηλής ποιότητας duplicate content και λινκ που δεν καταλήγουν πουθενά σίγουρα μειώνουν την authority.

Αυξήστε τα trust signals προσθέτοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα νέο, μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Προσθέστε rich snippets στις σελίδες σας. Ζητήστε από τους πελάτες σας να σας αξιολογήσουν στο google my business. Όλα τα προηγούμενα αυξάνουν τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη των επισκεπτών και κατ επέκταση το search authority.

Συνοψίζοντας για το Search Authority

Συνοψίζοντας, το search authority αυξάνεται με τον καιρό. Παρόλα αυτά, έστω και αν το περιεχόμενό σας είναι ποιοτικό δε θα σας βοηθήσει να καταταχτείτε ψηλά εάν δε το προβάλλετε. Στείλτε το λινκ σε φίλους, δημοσιεύστε το στα social media, παρακινείστε τους φίλους σας να το αναδημοσιεύσουν και να το αξιολογήσουν. Όσο το κοινό σας μεγαλώνει, τόσο και η επιρροή σας μεγαλώνει και τόσο πιο πολλοί επισκέπτες μπαίνουν στο website σας. Οι μηχανές αναζήτησης βλέπουν αυτή την επιρροή και την ανταμοίβουν στα search results.

Το search authority είναι κάτι παραπάνω από το on-page και το off-page optimization, αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις και την εμπιστοσύνη. Χτίστε ένα seo optimized website, δημιουργήστε ποιοτικά φυσικά backlink και internal linking, δημιουργήστε απίστευτο περιεχόμενο, όμως πάνω από όλα πρέπει να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης. Όλα αυτά μαζί θα στείλουν νέους οργανικούς επισκέπτες στο website σας.

Η Cloud O.E. έχει τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις για να σας βοηθήσει να αυξήσετε το search authority  του website σας. Προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, από τη δημιουργία του website σας ή του eShop σας, έως και την προώθηση της ιστοσελίδας σας και την εφαρμογή τεχνικών Search Engine Optimization.

Έχεις την Ιδέα;
Ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε!
Ζήτησε Προσφορά