Πότε πρέπει να κατασκευάσετε μία νέα ιστοσελίδα επιχείρησης;
Alexandros K. Nasiopoulos
  • 04-07-2019
  • 1775 Unique Views

Πως θα γνωρίζετε ότι ήρθε η ώρα να κατασκευάσετε μία νέα ιστοσελίδα επιχείρησης;

Μήπως η ιστοσελίδα σας μοιάζει σαν να κατασκευάστηκε στην εποχή των δεινοσαύρων; Μήπως χρειάζεται δέκα δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή υπάρχουν σφάλματα στον κώδικα, λόγω ξεπερασμένης έκδοσης; Μήπως η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας δεν εμφανίζεται πουθενά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης;

Υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να κατασκευάσετε μία καινούργια ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας.

Είτε είστε ελεύθερος επαγγελματίας, είτε κάνετε προώθηση προϊόντων, είτε πουλάτε προϊόντα ή παρέχετε υπηρεσίες, η ιστοσελίδα της επιχείρησής σας είναι το σημαντικότερο διαδικτυακό εργαλείο για την καθοδήγηση των πωλήσεών σας, την προώθηση των εμπορευμάτων ή υπηρεσιών σας και την προσέγγιση νέων πελατών.

Είναι επίσης αυτή που θα πει την πρώτη ιστορία για εσάς, στους επισκέπτες που θα σας εντοπίσουν διαδικτυακά. Μία ξεπερασμένη ιστοσελίδα επιχείρησης δίνει την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεστε για τη λεπτομέρεια στη δουλειά σας και μπορεί, ακόμα χειρότερα, να δίνει την εντύπωση ότι δε σας νοιάζει η εικόνα που παρουσιάζετε.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς μας ενασχόλησης με την κατασκευή ιστοσελίδων, έχουμε ακούσει διάφορους λόγους για τους οποίους οι επιχειρηματίες αναγκάστηκαν να κατασκευάσουν μία καινούργια ιστοσελίδα επιχείρησης.

Παραθέτουμε τα σημαντικότερα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να κατασκευάσετε μία νέα ιστοσελίδα επιχείρησης ή ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η ιστοσελίδα επιχείρησης δεν εμφανίζεται σωστά στα κινητά τηλέφωνα

Ήδη πριν από αρκετά χρόνια η Google ενημέρωσε όλους τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, αν ενθυμούμαι σωστά μέσω του Google My Business, ότι οι ιστοσελίδες οι οποίες εμφανίζονται σωστά στα κινητά τηλέφωνα, θα κατατάσσονται με προτεραιότητα σε σχέση με αυτές που δεν εμφανίζονται σωστά.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες για την παγκόσμια επίσκεψη σε ιστοσελίδες μέσω κινητών τηλεφώνων για το 2018, το 58% των επισκέψεων σε ιστοσελίδες έγινε από κινητές συσκευές και μόνο το 42% έγινε από σταθερούς υπολογιστές. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να δυσαρεστήσετε αυτό το 58% των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας και να τους δείξετε ότι δε νοιάζεστε για αυτούς.

Η ιστοσελίδα επιχείρησης είναι πολύ αργή

Η Google έχει ανακοινώσει ότι η ταχύτητα ανοίγματος μίας ιστοσελίδας είναι εξαιρετικός παράγοντας όσον αφορά την κατάταξή της. Με πιο απλά λόγια, ο αλγόριθμος της Google εντοπίζει την ταχύτητα ανοίγματος μίας ιστοσελίδας και αποφασίζει αν θα τη δείξει ψηλά ή χαμηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Επιπλέον, με τα χιλιάδες αποτελέσματα που εμφανίζονται στις λέξεις κλειδιά που αναζητούν οι χρήστες του διαδικτύου, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να περιμένουν δέκα δευτερόλεπτα για να ανοίξει η ιστοσελίδα σας, αλλά θα πατήσουν στο αμέσως επόμενο αποτέλεσμα της μηχανής αναζήτησης.

Εμείς, στην εταιρεία μας Cloud O.E., έχοντας προγραμματίσει τις δικές μας custom πλατφόρμες και συγκρίνοντάς τες με έτοιμες, open source πλατφόρμες, γνωρίζουμε πολύ καλά τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε την ταχύτητα ανοίγματος μίας ιστοσελίδας σε μόλις μερικά millisecond. Για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι custom πλατφόρμες μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας Custom Πλατφόρμες για την Κατασκευή Ιστοσελίδων. Μπορείτε επίσης να μετρήσετε την ταχύτητα ανοίγματος της σελίδας που βρίσκεστε. Είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείτε!!

Η ιστοσελίδα επιχείρησης δεν εμφανίζεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης

Τι εννοούμε όταν λέμε ότι ιστοσελίδα σας δεν εμφανίζεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης; Εννοούμε ότι δεν έχετε οργανικά αποτελέσματα. Οργανικά αποτελέσματα είναι τα αποτελέσματα που έχετε κατευθείαν από τις αναζητήσεις των χρηστών στις μηχανές αναζήτησης.

Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα. Σημαίνει κατ' αρχήν ότι ο κόσμος δεν επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, άρα η ιστοσελίδα σας δε σας φέρνει πελάτες. Σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να επενδύετε σε χρήμα ή/και σε χρόνο, για να προβάλετε την ιστοσελίδα σας είτε μέσω διαφήμισης, είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων facebook, instagram κλπ. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πως θα εμφανίσετε την ιστοσελίδα σας στην 1η σελίδα στις μηχανές αναζήτησης, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας.

Η ιστοσελίδα επιχείρησης έχει σφάλματα στον κώδικα

Με τον ίδιο τρόπο που αλλάζει η τεχνολογία στο κινητό σας τηλέφωνο ή στο αυτοκίνητό σας και χρειάζεται να τα αντικαταστήσετε, έτσι ακριβώς αλλάζουν και οι εκδόσεις του κώδικα στον οποίο είναι γραμμένες οι ιστοσελίδες. Μία παλιά ιστοσελίδα είναι πολύ πιθανό να περιέχει παλιά έκδοση html, css ή javascript, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαβαστούν από καινούργιες συσκευές και άρα να υπάρχουν σφάλματα στον κώδικα.

Αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα κατά πόσο αυτά τα σφάλματα μπορεί να επηρεάσουν το SEO της ιστοσελίδας σας άρα και την κατάταξή της, θα ήταν φρόνιμο να τα εξαλείψετε ώστε να είστε 100% σίγουροι, κατασκευάζοντας μία καινούργια ιστοσελίδα. Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοια σφάλματα επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα που βλέπουν οι επισκέπτες τις ιστοσελίδας σας καθώς και τις λειτουργίες της ιστοσελίδας σας.

Αντίθετα, εάν στην ιστοσελίδα σας υπάρχουν url που αντιστοιχούν σε σελίδες που δεν υπάρχουν και οδηγούν σε 404 σελίδα λάθους, ή υπάρχουν στοιχεία flash που δεν λειτουργούν πλέον, ή δεν εμφανίζονται σωστά οι χάρτες της Google, είναι βέβαιο ότι η κατάταξη της ιστοσελίδας σας θα πέφτει συνεχώς.

Η ιστοσελίδα επιχείρησης δεν είναι SEO Friendly

Εάν κατασκευάσατε την ιστοσελίδα σας πριν 10 -15 χρόνια, είναι βέβαιο πως η ιστοσελίδα σας περιέχει από ελάχιστο έως καθόλου On-Page SEO.

Οι προγραμματιστές ιστοσελίδων ξεκίνησαν να βελτιώνουν σε SEO τις ιστοσελίδες στα μέσα του 1990, σύμφωνα με το Wikipedia για το Search Engine Optimization.

Είναι άγνωστο για το πότε το SEO ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, αλλά από την εμπειρία μας και από τις ιστοσελίδες που συναντούμε κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο, πιστεύουμε ότι το SEO ξεκίνησε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα μόλις πριν 5 - 6 έτη.

Σκεφτείτε ότι ακόμα και σήμερα κατασκευάζονται ιστοσελίδες με ποσοστό On-Site SEO γύρω στο 50-60%.

Εκτός αυτού οι κανόνες για το SEO όπως και ο αλγόριθμος της Google ανανεώνονται συνεχώς, οπότε είναι δύσκολο η ιστοσελίδα σας να είναι SEO friendly, ακόμα και αν την κατασκευάσατε πριν 5 έτη.

Και να είστε σίγουροι ότι τη σημερινή εποχή η ιστοσελίδα επιχείρησης ή το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν πρόκειται να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό αν δεν είναι τουλάχιστον πάνω από 80-85% SEO Friendly.

Η ιστοσελίδα επιχείρησης φαίνεται παλιά και παραμελημένη

Σύμφωνα με έρευνα για το Πόσο Χρόνο Ξοδεύουμε στο Διαδίκτυο ο κάθε ενήλικας παγκοσμίως ξοδεύει κατά μέσο όρο 5.9 ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι 7 ώρες κοιμόμαστε και 8 ώρες δουλεύουμε, σημαίνει ότι ξοδεύουμε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας στο διαδίκτυο.

Αν με ρωτούσατε, θα στοιχημάτιζα ότι δεν πρόκειται κανείς να χαραμίσει αυτές τις ώρες βλέποντας παλιές και παραμελημένες ιστοσελίδες ή ακόμα και αν το κάνει είναι σίγουρο ότι θα του αφήσουν μία δυσάρεστη εντύπωση για την επιχείρηση στην οποία ανήκουν.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι παγκόσμιες εταιρείες όπως η Google και το Facebook, ανανεώνουν συνεχώς την εμφάνιση και τις λειτουργίες των εφαρμογών τους Youtube, Facebook και Instagram.

Εάν πιστεύετε ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξετε και τη δική σας ιστοσελίδα επιχείρησης ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες μας για κατασκευή ιστοσελίδας και κατασκευή eShop.

Εάν επιθυμείτε οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Έχεις την Ιδέα;
Ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε!
Ζήτησε Προσφορά