ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Πως θα επιλέξω το κατάλληλο Web Hosting

Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης στις 11-04-2019. Τροποποιήθηκε στις 11-09-2020
Πως θα επιλέξω το κατάλληλο Web Hosting

Πως θα επιλέξω το κατάλληλο Web Hosting

Τι είναι Web Hosting

Η φιλοξενία ιστοσελίδων - web hosting είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς αναρτημένη στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να διαθέτουν ανάλογο εξοπλισμό (π.χ. servers).

Τη φιλοξενία των ιστοσελίδων αναλαμβάνουν οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων - web hosts, που προσφέρουν χώρο στον διακομιστή - server τους καθώς και μέρος της σύνδεσής τους στο δίκτυο. Η έννοια Web Hosting αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία ο ιδιοκτήτης μίας ιστοσελίδας ενοικιάζει χώρο σε υπολογιστές (διακομιστές) για να τοποθετήσει τα αρχεία του ή και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του - email.

Η λάθος επιλογή

Η συνεργασία με τη σωστή υπηρεσία φιλοξενίας ιστού - web hosting είναι πιο σημαντική από ό, τι νομίζετε. Αν επιλέξετε λάθος, ίσως η ιστοσελίδα σας να μην βρίσκεται συνεχώς online, να είναι πολύ αργή ή ακόμη και να καταστραφεί μέσα σε έναν ευάλωτο web server.

Τι είδους πακέτο web hosting χρειάζομαι

Η επιλογή της κατάλληλης εταιρίας και πακέτου δε θα πρέπει να γίνεται χωρίς έρευνα και δοκιμές. Όλα εξαρτώνται από την ιστοσελίδα σας. Έχετε μια ιστοσελίδα με μικρή επισκεψιμότητα; Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πακέτα shared hosting. Έχετε μια ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα; Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε vps ή dedicated πακέτα. Όλα τα παραπάνω δεν είναι δεσμευτικά. Θα ήταν συνετό στην αναζήτησή σας για web hosting να βρείτε αρχικά μια αξιόπιστη εταιρία. Έπειτα να επικοινωνήσετε μαζί της, ώστε να σας προτείνει το κατάλληλο πακέτο για την ιστοσελίδα σας. 

Ερώτηση! Γιατί δε μπορώ να το κάνω μόνος μου;  Απάντηση! Μπορείτε να επιλέξετε και μόνος σας πακέτο, όμως μόνο η εταιρία γνωρίζει τις προδιαγραφές των σερβερ της και αν μπορεί να υποστηρίξει τις απαιτήσεις της ιστοσελίδας σας.

Υποστήριξη

Αν συμβεί κάτι στον διακομιστή ή στον ιστότοπό σας, από τεχνικά σφάλματα έως επιθέσεις DNS, θα πρέπει να είστε σε θέση να διορθώσετε γρήγορα την κατάσταση. Αυτό γίνεται πιο πιεστικό ανάλογα με τον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα χάνετε χρήματα κάθε λεπτό που είστε εκτός σύνδεσης. Έτσι βεβαιωθείτε ότι η τεχνική υποστήριξη της εταιρίας που θα επιλέξετε είναι κατάλληλη για εσάς.

Χαρακτηριστικά

  • Τι χαρακτηριστικά προσφέρονται;
  • Χρησιμοποιεί ο web server το cPanel για εγκατάσταση με ένα κλικ σε επιλεγμένο λογισμικό;
  • Πόσο χώρο στο δίσκο και πόσο bandwidth προσφέρει;
  • Πόσα domain μπορούν να φιλοξενούνται σε έναν λογαριασμό;

Η λειτουργικότητα είναι σημαντική για κάθε ιστότοπο. Εάν η επιχείρησή σας μεγαλώνει και μαζί της το ποσό του χώρου που χρειάζεστε, η εταιρεία φιλοξενίας έχει την ικανότητα και τα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την ανάπτυξη;

Τι σας προσφέρει η Cloud O.E.

Η Cloud O.E. είναι μια startup επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των Υπηρεσιών Διαδικτύου από τις αρχές του 2018. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής για να προσφέρει στους πελάτες της το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επενδύει συνεχώς στην επιμόρφωση του προσωπικού της, στους κλάδους του web development, search engine optimization, digital marketing, web hosting, graphic design και mobile application.

Η Cloud O.E. έχοντας κατασκευάσει δεκάδες ιστοσελίδες και γνωρίζοντας τις απαιτήσεις κάθε ιστοσελίδας, επέλεξε να συνεργαστεί με δύο μεγάλες και αξιόπιστες εταιρίες με έδρα στη Γαλλία και τη Γερμανία για την παροχή υπηρεσιών web hosting. Οι server μας βρίσκονται πάνω σε ένα εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο 2500 Gbps, με άμεσες συνδέσεις με τα μεγαλύτερα Internet Exchanges της Ευρώπης και με δικτυακό εξοπλισμό Cisco. Όλοι μας οι server είναι εξοπλισμένοι με ταχύτατους επεξεργαστές και ssd σκληρούς δίσκους. Εδώ θα βρείτε όλα τα πακέτα Φιλοξενίας Ιστοσελίδων που παρέχει η Cloud O.E.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αξιολογήσεις (1)
Από Άκης Τ. στις 04-10-2019

Χρήσιμο άρθρο Επέλεξα να συνεργαστώ με την εταιρεία cloud oe και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία. Με μετέφεραν από άλλο σέρβερ στο νέο και συνέχισαν να με βοηθούν με τα update.

BACK TO TOP