Πως να δημιουργήσω ποιοτικά Backlinks
Konstantinos I. Roumeliotis
  • 15-07-2019
  • 2380 Unique Views

Τα Backlinks αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Search Engine Optimization. Είναι και αυτά, όπως και το On-Page SEO, ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Σε ενδιαφέρει το off-page optimization και τα backlinks; Δες την ολοκληρωμένη πρόταση της Cloud O.E. για προώθηση ιστοσελίδων και SEO.

Τι είναι τα Backlinks

Στο άρθρο μας "Τι είναι το SEO και πως εφαρμόζουμε SEO στην Ελλάδα", αναφέραμε πως τα Backlinks είναι σύνδεσμοι από άλλες ιστοσελίδες που δείχνουν τη δική μας. Πατώντας ένα τέτοιο σύνδεσμο, ο επισκέπτης ανακατευθύνεται από εκείνη την ιστοσελίδα, στη δική μας.

Αν, για παράδειγμα, έχουμε γράψει ένα πολύ σημαντικό άρθρο και άλλες ιστοσελίδες παραπέμπουν τους επισκέπτες τους μέσω ενός συνδέσμου να διαβάσουν το άρθρο μας, τότε ο σύνδεσμος αυτός είναι ένα backlink.

Όταν μια ιστοσελίδα έχει πολλά backlink, για τις μηχανές αναζήτησης σημαίνει ότι είναι αξιόπιστη, επειδή την εμπιστεύονται πολλές άλλες ιστοσελίδες.

Παρόλα αυτά, όλα τα backlinks δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Ένα backlink από τους new york times σίγουρα δεν έχει την ίδια βαρύτητα με ένα backlink από την ιστοσελίδα του γείτονα.

Οι SEO Experts κατατάσσουν τις ιστοσελίδες ανάλογα με τη βαρύτητα τους χρησιμοποιώντας τη διαβάθμιση Domain Authority DA0 έως DA100 (και PR1 έως PR10 παλαιότερα), με DA100 να έχουν οι πάρα πολύ σημαντικές ιστοσελίδες. Ο δείκτης Domain Authority ή αλλιώς DA, δημιουργήθηκε από την εταιρία MOZ και το εργαλείο τους ελέγχει πάνω από 40 παράγοντες που λαμβάνει υπόψη και ο αλγόριθμος της Google.

Πως θα δημιουργήσω ποιοτικά Backlinks

Έλεγχος του ανταγωνισμού

Πριν ξεκινήσουμε τη δημιουργία Backlinks, θα πρέπει να ελέγξουμε τα backlinks που έχουν τα ανταγωνιστικά website. Ένα εργαλείο για να ελέγξουμε τα backlink του ανταγωνισμού είναι αυτό της ιστοσελίδας AHref. Γνωρίζοντας τις σελίδες που έχουν backlink τα ανταγωνιστικά website, μπορούμε και εμείς να προχωρήσουμε στη δημιουργία backlinks σε αυτές.

Στόχος μας θα πρέπει να είναι η ανάλυση του ανταγωνισμού μας και η εύρεση όλων των παραγόντων που βρίσκεται πρώτος στις αναζητήσεις, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το website μας και να ξεπεράσουμε τους ανταγωνιστές μας.

Writing Testimonials

Γράφοντας κριτικές για ένα προϊόν ή υπηρεσία σε κάποιο άλλο website, δημιουργείτε στο website περιεχόμενο, προσφέρετε στον κόσμο μία κριτική και σε εσάς ένα backlink για το website σας. (αν η σελίδα επιτρέπει μαζί με την κριτική να βάλετε και έναν σύνδεσμο του website σας)

External Links to Websites

Αν διαβάσετε ένα άρθρο και είναι ενδιαφέρον, μπορείτε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας σελίδα, μαζί με έναν σύνδεσμο backlink προς τη σελίδα που βρήκατε. Έπειτα, ενημερώστε τον συγγραφέα ότι απολαύσατε το άρθρο του και το αναδημοσιεύσατε. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοβοήθειας. Εφόσον δώσετε ένα backlink, δεν είναι απίθανο να σας δώσει πίσω κάποιος ένα backlink.

Public Relations

Υπάρχουν πολλά σημαντικά website που περιέχουν άρθρα. Αν έχετε δημοσιευμένο στη σελίδα σας ένα άρθρο, μπορείτε να ζητήσετε από τα website αυτά να δημοσιεύσουν το άρθρο σας, μαζί με ένα backlink. Με μία αναζήτηση μπορείτε να βρείτε website, που δέχονται άρθρα. (Προσοχή όμως! Δεν δέχονται όλα τα website backlink μέσα στα άρθρα τους. Πάντα θα πρέπει να διαβάζετε τους όρους χρήσης.)

Έχεις την Ιδέα;
Ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε!
Ζήτησε Προσφορά