ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Πως να δημιουργήσω ποιοτικά Backlinks

Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης on 15-07-2019. Modified on 24-07-2019
Πως να δημιουργήσω ποιοτικά Backlinks

Πως να δημιουργήσω ποιοτικά Backlinks

Τα Backlinks αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Search Engine Optimization. Είναι και αυτά, όπως και το on page SEO, ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

Τι είναι τα Backlinks

Στο άρθρο μας Τι είναι το SEO και πως εφαρμόζουμε SEO στην Ελλάδα αναφέραμε πως τα Backlinks είναι σύνδεσμοι από άλλες ιστοσελίδες που δείχνουν τη δική μας. Πατώντας έναν τέτοιο σύνδεσμο, ο επισκέπτης ανακατευθύνεται από εκείνη την ιστοσελίδα, στη δική μας. Έστω ότι έχουμε γράψει ένα πολύ σημαντικό άρθρο και άλλες ιστοσελίδες παραπέμπουν τους επισκέπτες τους μέσω συνδέσμου να διαβάσουν το άρθρο μας, αυτό είναι ένα backlink. Για τις μηχανές αναζήτησης, όταν μια ιστοσελίδα έχει πολλά ποιοτικά backlink σημαίνει ότι είναι αξιόπιστη διότι την εμπιστεύονται πολλές άλλες ιστοσελίδες. Παρόλα αυτά, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα όλα τα backlinks. Ένα backlink από τους new york times σίγουρα δεν έχει την ίδια βαρύτητα με ένα backlink από την Cloud OE. Οι SEO Experts κατατάσσουν τις ιστοσελίδες ανάλογα με τη βαρύτητα τους χρησιμοποιώντας τη διαβάθμιση Domain Authority DA0 έως DA100 (και PR1 έως PR10 παλαιότερα), με DA100 τις ιστοσελίδες που είναι πάρα πολύ σημαντικές. Ο δείκτης Domain Authority ή αλλιώς DA, δημιουργήθηκε από την εταιρία MOZ και το εργαλείο τους ελέγχει πάνω από 40 παράγοντες  που λαμβάνει υπόψη ο αλγόριθμος της Google.

Πως θα δημιουργήσω ποιοτικά Backlinks

Έλεγχος του ανταγωνισμού

Πριν ξεκινήσουμε τη δημιουργία Backlinks θα πρέπει να ελέγξουμε τα backlinks που έχουν τα ανταγωνιστικά website. Ένα εργαλείο για να ελέγξουμε τα backlink του ανταγωνισμού είναι αυτό της ιστοσελίδας AHref. Βλέποντας τις σελίδες που έχουν backlink τα ανταγωνιστικά website, μπορούμε και εμείς να δημιουργήσουμε backlinks στις ίδιες σελίδες.

Ο στόχος είναι να αναλύσουμε τον ανταγωνισμό και όλους τους παράγοντες που βρίσκεται πρώτος στις αναζητήσεις και έπειτα να βελτιώσουμε το website μας ώστε να είναι καλύτερο από των ανταγωνιστών.

Writing Testimonials

Γράφοντας κριτικές για ένα προϊόν ή υπηρεσία σε κάποιο άλλο website, προσφέρετε στο website περιεχόμενο, στον κόσμο μια κριτική και σε εσάς ένα backlink για το website σας. (αν η σελίδα επιτρέπει μαζί με την κριτική να βάλετε και έναν σύνδεσμο του website σας)

External Links to Websites

Αν διαβάσετε ένα άρθρο και είναι ενδιαφέρον, μπορείτε να το αναδημοσιεύσετε στη δική σας σελίδα μαζί με έναν σύνδεσμο backlink προς τη σελίδα που βρήκατε. Έπειτα, ενημερώστε τον συγγραφέα ότι απολάυσατε το άρθρο του και το αναδημοσιεύσατε. Έτσι μπορείτε να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοβοήθειας. Εφόσον δώσετε ένα backlink δεν είναι απίθανο να σας δώσει πίσω κάποιος ένα backink.

Public Relations

Υπάρχουν πολλά σημαντικά website που περιέχουν άρθρα. Αν έχετε δημοσιευμένο στη σελίδα σας ένα άρθρο, μπορείτε να ζητήσετε από τα website αυτά να δημοσιεύσουν το άρθρο σας μαζί με ένα backlink. Με μία αναζήτηση μπορείτε να βρείτε website που δέχονται άρθρα. (Προσοχή όμως! Δεν δέχονται όλα τα website backlink μέσα στα άρθρα τους. Πάντα θα πρέπει να διαβάζετε τους όρους χρήσης.)

 

Η Cloud O.E. αναλαμβάνει να οργανώσει για εσάς ένα στοχευμένο πλάνο marketing, προσφέροντας διαφημιστικές υπηρεσίες διαδικτυακού marketing, on page optimization και σημαντικά high authority backlinks για να επιτύχετε κάθε στόχο σας.

Γράψτε ένα Σχόλιο
BACK TO TOP