ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται Digital Marketing

Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης στις 11-04-2019. Τροποποιήθηκε στις 11-09-2020
Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται Digital Marketing

Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται Digital Marketing

Οι περισσότερες σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν κατασκευάσει ιστοσελίδες, για να εδραιώσουν την παρουσία τους online. Αρκετές από αυτές επένδυσαν στη δημιουργία eshop ή δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με την προσδοκία να κάνουν πωλήσεις online.

Η επένδυσή τους όμως, δεν απέδωσε καρπούς. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η δημιουργία μίας σειράς ερωτηματικών στο μυαλό του επιχειρηματία. 

  • Μήπως φταίει η εταιρία που κατασκεύασε την ιστοσελίδα;
  • Μήπως δεν ενδιαφέρεται κανείς για το προϊόν μου;
  • Μήπως φταίει η οικονομική κρίση;
  • Μήπως δεν έχω επενδύσει αρκετά χρήματα για να διαφημίσω την ιστοσελίδα μου;
  • Μήπως, Μήπως, Μήπως...

Η προσωπική μου άποψη; Δε φταίει τίποτα από τα παραπάνω, όμως όλα μαζί συμβάλλουν στην επιτυχία ή αποτυχία μιας ιστοσελίδας. 

  • Όντως, η εταιρία που κατασκεύασε την ιστοσελίδα μπορεί να μην είχε τις κατάλληλες γνώσεις για να δημιουργήσει κάτι όμορφο και ταυτόχρονα ελκυστικό προς τους χρήστες αλλά και προς τις μηχανές αναζήτησης.
  • Όντως, το προϊόν έχει σημασία. Θα πρέπει να επιλεγούν προϊόντα ιδιαίτερα ή προϊόντα σε πολύ καλή τιμή, για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.
  • Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει αγγίξει και τα eshop, παρόλο που είναι αρκετές φορές οικονομικότερα από τα τοπικά καταστήματα.
  • Η διαφήμιση παίζει καθοριστικό ρόλο για την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Παρόλα αυτά μια μονόπλευρη διαφήμιση, για παράδειγμα μέσω social media, δε θα έχει μεγάλο αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση που έχει δημιουργηθεί και σε εσάς κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα, θα πρέπει να διαβάσετε περισσότερα για το Digital Marketing και το SEO.

Σε προηγούμενο άρθρο μας παρουσιάσαμε σαν εισαγωγή "Τι είναι το SEO και πως εφαρμόζουμε SEO στην Ελλάδα" και αναφέραμε ότι το SEO είναι μια τεχνική Digital Marketing ή Internet Marketing. Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε και τις υπόλοιπες τεχνικές Digital Marketing και θα καταλήξουμε στον τρόπο με τον οποίο, ο συνδυασμός όλων των τεχνικών Digital Marketing θα αποφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα στην προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Τι είναι το Digital Marketing

Digital Marketing είναι η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, όπως το internet.

To Digital Marketing ξεκίνησε να αναπτύσσεται στη δεκαετία του 1990, όταν οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εφαρμόσουν Marketing.

Όσο οι ψηφιακές πλατφόρμες αυξάνονται και εξελίσσονται, τόσο πιο αναγκαίο γίνεται το Digital Marketing. Όσο περισσότερο ο κόσμος χρησιμοποιεί ψηφιακές συσκευές για τις αγορές του αντί να επισκεφθεί φυσικά καταστήματα, το κλασικό marketing πρέπει να μετατραπεί σε Digital Marketing.

Ποιες είναι οι τεχνικές του Digital Marketing

Το Digital Marketing είναι μια επιστήμη. Η δημιουργία ενός ελκυστικού προϊόντος για το διαδίκτυο, η συλλογή δεδομένων για τους χρήστες στους οποίους πρέπει να στοχεύσουμε - data driven advertising και πολλά ακόμα, αποτελούν το Digital Marketing. Στο άρθρο αυτό θα εστιάσουμε στην πιο πρακτική πτυχή του Digital Marketing, τη διαφήμιση μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος - eshop.

Προβολή και Διαφήμιση σε Social Media

Υπάρχουν πολλά γνωστά και άλλα λιγότερα γνωστά Social Media ή αλλιώς Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία μπορείτε να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας.

Δημιουργώντας ένα Facebook Page ή ένα Youtube Channel, προσθέτετε αξία στην επιχείρησή σας και κατ' επέκταση στην ιστοσελίδα σας. Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τα Social Media καθημερινά, είτε για διασκέδαση, είτε για εργασία και με την κατάλληλη προβολή η επιχείρησή σας θα αναγνωριστεί και η ιστοσελίδα σας θα αποκτήσει επισκέπτες.

Τέλος, τα περισσότερα Social Media παρέχουν και επί πληρωμή διαφημίσεις, που αν σχεδιαστούν σωστά από ειδικούς, μπορούν να επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Προβολή στις μηχανές αναζήτησης - SEO

Βελτιστοποιώντας την ιστοσελίδα σας προς τις μηχανές αναζήτησης - Search Engine Optimization, όλο και περισσότεροι χρήστες θα σας βρίσκουν στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας.

Επί πληρωμή διαφήμιση στις μηχανές αναζήτησης - Καμπάνιες Adwords

Δημιουργώντας στοχευμένες καμπάνιες στην υπηρεσία Adwords της Google, μπορείτε με ελάχιστα χρήματα να προσελκύσετε όχι τυχαίους επισκέπτες, αλλά επισκέπτες που θέλουν να αγοράσουν από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Περιεχόμενο Marketing - Copywriting

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε το Copywriting ως μια τεχνική SEO, παρόλα αυτά, το Copywriting αποτελεί μια βασική στρατηγική Digital Marketing.

Για να καταλάβετε τι εννοούμε, μπορείτε να σκεφθείτε το στοχευμένο λόγο ενός πολιτικού σε μια προεκλογική καμπάνια. Το αντίστοιχο στοχευμένο περιεχόμενο, πρέπει να δημιουργείτε και για την ιστοσελίδα σας.

Στρατηγικές Καμπάνιες Email 

Λαμβάνοντας υπόψη τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μπορούμε να αναπτύξουμε μία καμπάνια Email Marketing στην εποχή του GDPR και να στείλουμε στους εγγεγραμμένους χρήστες του newsletter μας ενημερωτικά Email, είτε για τα νέα της επιχείρησής μας, είτε για τα προϊόντα μας. Δημιουργώντας όμορφες και χρήσιμες καμπάνιες Email, σίγουρα θα υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες μας την παρουσία μας.  

Συμπέρασμα

Digital Marketing είναι η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, όπως το internet. Το Digital Marketing αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία κάθε ένα από τα οποία έχει τη σημαντικότητά του. Λόγω της πληθώρας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο καθίσταται όλο και πιο δύσκολο από τους επισκέπτες να βρουν την ιστοσελίδα μας και να αγοράσουν τα προϊόντα μας. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό, μπορεί να δώσει το Digital Marketing.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το Digital Marketing μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας 'Digital Marketing: Ορισμός, τύποι και τάσεις για το 2019'. Αν θέλετε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το Digital Marketing στο σύνολό του μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας για το Ψηφιακό Marketing. Αν έχετε κάποια απορία μπορείτε να τη γράψετε παρακάτω στα σχόλια ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αξιολογήσεις (0)
BACK TO TOP