Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται Digital Marketing
Konstantinos I. Roumeliotis
  • 11-04-2019
  • 1969 Unique Views

Έχεις επιλέξει μία υπηρεσία για κατασκευή ιστοσελίδων ή κατασκευή eshop. Ίσως να έχεις έτοιμο το website ή το eshop σου. Έχεις όμως πωλήσεις; Ενδιαφέρεται ο κόσμος για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου; Σου ζητούν κάποια προσφορά;

Δεν είσαι ο μόνος επιχειρηματίας που θέλει η επένδυσή του να αποφέρει καρπούς. Μια σειρά ερωτημάτων που έρχονται στο μυαλό σου:

  • Μήπως δεν ενδιαφέρεται κανείς για το προϊόν μου;
  • Μήπως φταίει η οικονομική κρίση;
  • Μήπως φταίει η εταιρεία που κατασκεύασε την ιστοσελίδα;
  • Μήπως δεν έχω επενδύσει αρκετά χρήματα για να διαφημίσω την ιστοσελίδα μου;
  • Μήπως, Μήπως, Μήπως...

Η προσωπική μου άποψη; Δε φταίει τίποτα από τα παραπάνω, όμως όλα μαζί συμβάλλουν στην επιτυχία ή αποτυχία μιας ιστοσελίδας. 

  • Όντως, το προϊόν έχει σημασία. Θα πρέπει να επιλεγούν προϊόντα ιδιαίτερα ή προϊόντα σε πολύ καλή τιμή, για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.
  • Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει αγγίξει και τα eshop, παρόλο που είναι αρκετές φορές οικονομικότερα από τα τοπικά καταστήματα.
  • Όντως, η εταιρία που κατασκεύασε την ιστοσελίδα μπορεί να μην είχε τις κατάλληλες γνώσεις για να δημιουργήσει κάτι όμορφο και ταυτόχρονα ελκυστικό προς τους χρήστες αλλά και προς τις μηχανές αναζήτησης.
  • Η διαφήμιση παίζει καθοριστικό ρόλο για την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Παρόλα αυτά μια μονόπλευρη διαφήμιση, για παράδειγμα μέσω social media, δε θα έχει μεγάλο αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση που έχει δημιουργηθεί και σε σένα κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα, θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι το marketing, να εστιάσεις στη δημιουργία ενός πλάνου, μιας στρατηγικής digital marketing που θα έχει αρχή και τέλος, στόχους και όρια τόσο οικονομικά όσο και χρονικά.

Χρειάζεσαι ένα πλάνο digital marketing ή μήπως έναν εγγυημένο τρόπο για να φανείς στις πρώτες σελίδες των αναζητήσεων; Δες την πρόταση της Cloud O.E. για προώθηση eshop και ιστοσελίδων.

Ωστόσο, δε βρίσκεσαι εδώ για να αγοράσεις κάποια υπηρεσία μας. Διάβασε τις συμβολές μας και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρεις πολλά!

Σε προηγούμενο άρθρο μας παρουσιάσαμε σαν εισαγωγή "Τι είναι το SEO και πως εφαρμόζουμε SEO στην Ελλάδα" και αναφέραμε ότι το SEO είναι μια τεχνική Digital Marketing ή Internet Marketing. Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε και τις υπόλοιπες τεχνικές Digital Marketing και θα καταλήξουμε στον τρόπο με τον οποίο, ο συνδυασμός όλων των τεχνικών Digital Marketing θα αποφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα στην προώθηση της ιστοσελίδας σου.

Τι είναι το Digital Marketing

Digital Marketing είναι η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, όπως το internet.

To Digital Marketing ξεκίνησε να αναπτύσσεται στη δεκαετία του 1990, όταν οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εφαρμόσουν Marketing.

Όσο οι ψηφιακές πλατφόρμες αυξάνονται και εξελίσσονται, τόσο πιο αναγκαίο γίνεται το Digital Marketing. Όσο περισσότερο ο κόσμος χρησιμοποιεί ψηφιακές συσκευές για τις αγορές του αντί να επισκεφθεί φυσικά καταστήματα, το κλασικό marketing πρέπει να μετατραπεί σε Digital Marketing.

Ποιες είναι οι τεχνικές του Digital Marketing

Το Digital Marketing είναι μια επιστήμη. Η δημιουργία ενός ελκυστικού προϊόντος για το διαδίκτυο, η συλλογή δεδομένων για τους χρήστες στους οποίους πρέπει να στοχεύσουμε - data driven advertising και πολλά ακόμα, αποτελούν το Digital Marketing. Στο άρθρο αυτό θα εστιάσουμε στην πιο πρακτική πτυχή του Digital Marketing, τη διαφήμιση μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος - eshop.

Προβολή και Διαφήμιση σε Social Media

Υπάρχουν πολλά γνωστά και άλλα λιγότερα γνωστά Social Media ή αλλιώς Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία μπορείς να προωθήσεις την ιστοσελίδα σου.

Δημιουργώντας ένα Facebook Page ή ένα Youtube Channel, προσθέτεις αξία στην επιχείρηση σου και κατ' επέκταση στην ιστοσελίδα σου. Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τα Social Media καθημερινά, είτε για διασκέδαση, είτε για εργασία και με την κατάλληλη προβολή η επιχείρησή σου θα αναγνωριστεί και η ιστοσελίδα σου θα αποκτήσει επισκέπτες.

Τέλος, τα περισσότερα Social Media παρέχουν και επί πληρωμή διαφημίσεις, που αν σχεδιαστούν σωστά από ειδικούς, μπορούν να επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Προβολή στις μηχανές αναζήτησης - SEO

Βελτιστοποιώντας την ιστοσελίδα σου προς τις μηχανές αναζήτησης - Search Engine Optimization, όλο και περισσότεροι χρήστες θα σε βρίσκουν στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σου.

Επί πληρωμή διαφήμιση στις μηχανές αναζήτησης - Καμπάνιες Adwords

Δημιουργώντας στοχευμένες καμπάνιες στην υπηρεσία Adwords της Google, μπορείς με ελάχιστα χρήματα να προσελκύσεις όχι τυχαίους επισκέπτες, αλλά επισκέπτες που θέλουν να αγοράσουν από το ηλεκτρονικό σου κατάστημα.

Περιεχόμενο Marketing - Copywriting

Το Copywriting αποτελεί μια βασική στρατηγική Digital Marketing.

Μπορείς να σκεφθείς τον λόγο που έβγαλε ένας πολιτικός σε μια προεκλογική καμπάνια; Το αντίστοιχο στοχευμένο περιεχόμενο, πρέπει να δημιουργήσεις και για την ιστοσελίδα σου.

Στρατηγικές Καμπάνιες Email 

Λαμβάνοντας υπόψη τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μπορούμε να αναπτύξουμε μία καμπάνια Email Marketing και να στείλουμε στους εγγεγραμμένους χρήστες του newsletter μας ενημερωτικά Email, είτε για τα νέα της επιχείρησής μας, είτε για τα προϊόντα μας. Δημιουργώντας όμορφες και χρήσιμες καμπάνιες Email, σίγουρα θα υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες μας την παρουσία μας.  

Συμπέρασμα

Digital Marketing είναι η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, όπως το internet. Το Digital Marketing αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία κάθε ένα από τα οποία έχει τη σημαντικότητά του. Λόγω της πληθώρας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο καθίσταται όλο και πιο δύσκολο από τους επισκέπτες να βρουν την ιστοσελίδα μας και να αγοράσουν τα προϊόντα μας. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό, μπορεί να δώσει το Digital Marketing.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για το Digital Marketing μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μας 'Digital Marketing: Ορισμός, τύποι και τάσεις για το 2019' ή να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Έχεις την Ιδέα;
Ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε!
Ζήτησε Προσφορά