ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται Digital Marketing

Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης on 11-04-2019. Modified on 24-07-2019
Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται Digital Marketing

Γιατί η ιστοσελίδα μου χρειάζεται Digital Marketing

Οι περισσότερες επιχειρήσεις πλέον έχουν κατασκευάσει ιστοσελίδες για να εδραιώσουν την παρουσία τους online. Αρκετές από αυτές επένδυσαν στη δημιουργία eshop - δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με την προσδοκία να πωλούν online. Η επένδυσή τους παρόλα αυτά δεν απέδωσε καρπούς. Πολλά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν στο μυαλό του επιχειρηματία. 

  • Ίσως φταίει η εταιρία που κατασκεύασε την ιστοσελίδα;
  • Ίσως δε ενδιαφέρεται κανείς για το προϊόν μου;
  • Ίσως φταίει η οικονομική κρίση;
  • Ίσως δεν έχω επενδύσει πολλά χρήματα για να διαφημίσω την ιστοσελίδα μου;
  • Ίσως, Ίσως, Ίσως ...

Η προσωπική μου άποψη; Δε φταίει τίποτα από τα παραπάνω, όμως όλα μαζί συμβάλλουν στην επιτυχία ή αποτυχία μιας ιστοσελίδας. 

  • Όντως, η εταιρία που κατασκεύασε την ιστοσελίδα μπορεί να μην είχε τις κατάλληλες γνώσεις για να δημιουργήσει κάτι όμορφο και ταυτόχρονα ελκυστικό στους χρήστες και στις μηχανές αναζήτησης.
  • Όντως, το προϊόν έχει σημασία. Θα πρέπει να επιλέξω για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα προϊόντα ιδιαίτερα ή προϊόντα σε πολύ καλή τιμή.
  • Ναι, η οικονομική κρίση έχει αγγίξει και τα eshop, παρόλο που είναι αρκετές φορές οικονομικότερα από τα τοπικά καταστήματα.
  • Η διαφήμιση παίζει καθοριστικό ρόλο για την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Παρόλα αυτά μια μονόπλευρη διαφήμιση για παράδειγμα μέσω social media δε θα έχει μεγάλο αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση που σας έχει έρθει στο μυαλό κάποιο ερώτημα από τα παραπάνω θα πρέπει να διαβάσετε περισσότερα για το Digital Marketing και το SEO.  Σε προηγούμενο άρθρο μας σας παρουσιάσαμε εισαγωγικά Τι είναι το SEO και πως εφαρμόζουμε SEO στην Ελλάδα και αναφέραμε ότι το SEO είναι μια τεχνική Digital Marketing ή Internet Marketing. Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε και τις υπόλοιπες τεχνικές Digital Marketing και θα καταλήξουμε πως ο συνδυασμός όλων των τεχνικών Digital Marketing θα αποφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα στην προώθηση της ιστοσελίδας μας.

Τι είναι το Digital Marketing

Digital Marketing είναι η προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες, όπως το internet. To Digital Marketing ξεκίνησε να αναπτύσσετε από τη δεκαετία του 90, όπου οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εφαρμόσουν Marketing. Όσο οι ψηφιακές πλατφόρμες αυξάνονται τόσο πιο αναγκαίο γίνεται το Digital Marketing. Όσο περισσότερο ο κόσμος χρησιμοποιεί ψηφιακές συσκευές για τις αγορές τους αντί να επισκευθεί φυσικά καταστήματα το κλασικό marketing πρέπει να αλλάξει σε Digital Marketing.

Ποιές οι τεχνικές του Digital Marketing

Το Digital Marketing είναι και αυτό μια επιστήμη. Από το πως θα δημιουργήσεις ένα ελκυστικό προϊόν για το διαδίκτυο, έως το πως θα συλλέξεις δεδομένα για τους χρήστες που θέλεις να στοχεύσεις - data driven advertising, όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμα αποτελούν το Digital Marketing. Στο άρθρο αυτό θα εστιάσουμε στην πιο πρακτική πτυχή του Digital Marketing - τη διαφήμιση μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος eshop.

Προβολή και Διαφήμιση σε Social Media

Υπάρχουν πολλά γνωστά και άλλα λιγότερα γνωστά Social Media ή αλλιώς Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που μπορούν να προωθήσουν την ιστοσελίδα σας. Δημιουργώντας ένα Facebook Page ή ένα Youtube Channel προσθέτετε αξία στην επιχείρησή σας και κατ επέκταση στην ιστοσελίδα σας. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν τα Social Media καθημερινά είτε για διασκέδαση είτε για εργασία, οπότε η επιχείρησή σας θα αναγνωριστεί και η ιστοσελίδα σας θα αποκτήσει επισκέπτες. Τέλος, τα περισσότερα Social Media παρέχουν και επί πληρωμή διαφημίσεις που αν σχεδιαστούν σωστά από τους ειδικούς επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα.

Προβολή στις μηχανές αναζήτησης - SEO

Βελτιστοποιώντας την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης - search engine optimization, η παρουσία σας θα βελτιωθεί και όλο και περισσότεροι επισκέπτες θα ρέουν προς την ιστοσελίδα σας.

Επί πληρωμή στις μηχανές αναζήτησης - Καμπάνιες Adwords

Δημιουργώντας στοχευμένες καμπάνιες στην υπηρεσία Adwords της Google μπορείτε με ελάχιστα χρήματα να προσελκύσετε όχι τυχαίους επισκέπτες, αλλά επισκέπτες που θέλουν να αγοράσουν από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Περιεχόμενο Marketing - Copywriting

Στο προηγούμενο άρθρο μας Τι είναι το SEO και πως εφαρμόζουμε SEO στην Ελλάδα αναφέραμε το Copywriting ως μια τεχνική SEO, παρόλα αυτά, το Copywriting αποτελεί μια βασική στρατηγική Digital Marketing. Σκεφθείτε το στοχευμένο λόγο ενός πολιτικού σε μια προεκλογική καμπάνια (Marketing), το αντίστοιχο στοχευμένο περιεχόμενο πρέπει να δημιουργείτε και για την ιστοσελίδα σας (Digital Marketing).  

Στρατηγικές Email Καμπάνιας

Λαμβάνοντας υπόψη τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μπορούμε να οργανώσουμε και να στείλουμε στους εγγεγραμμένους του newsletter μας, ενημερωτικά Email είτε για τα νέα της επιχείρησής μας, είτε για την προώθηση των προϊόντων μας. Δημιουργώντας όμορφες και χρήσιμες Email καμπάνιες, σίγουρα θα υπενθυμίζουμε στους επισκέπτες την παρουσία μας στο χώρο.  

Συμπέρασμα

Λόγω της πληθώρας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο καθίσταται όλο και πιο δύσκολο από τους επισκέπτες να βρουν την ιστοσελίδα μας και να αγοράσουν τα προϊόντα μας. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι το Digital Marketing. Όπως διαβάσαμε και παραπάνω, το Digital Marketing είναι η προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες.     

Γράψτε ένα Σχόλιο
BACK TO TOP