Εταιρεία SEO: Πως να επιλέξετε ανάμεσα στις εταιρείες SEO;
Konstantinos I. Roumeliotis
  • 10-09-2019
  • 2081 Unique Views

Πως να επιλέξετε την καταλληλότερη εταιρεία SEO που θα σας παρέχει μακροχρόνια, ασφαλή αποτελέσματα κατάταξης στο κατάλληλο κόστος;

Η βιομηχανία του SEO είναι τεράστια, με πολλές εταιρείες SEO να ισχυρίζονται ότι θα φέρουν την ιστοσελίδα σας στην πρώτη θέση των αναζητήσεων. Κάποιες από αυτές χρησιμοποιούν θεμιτές τεχνικές seo - White Hat, κάποιες άλλες αθέμιτες - Black Hat και οι τελευταίες ,εκείνες που το πρόσθεσαν σαν υπηρεσία και το προσφέρουν στους πελάτες τους χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι το SEO, τι είναι White Hat και Black Hat SEO θα σας προτείναμε να διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα μας.

Σε συνέχεια των προηγούμενων, αντίθετα με τις εταιρείες SEO που θεωρούν ότι SEO είναι να εγκαταστήσεις ένα plugin σε ένα WordPress ή ένα Magento website, θα πρέπει οι ίδιοι να καταλάβετε πως η δημιουργία και εκτέλεση μίας ολοκληρωμένης καμπάνιας SEO είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη.

Το να επιλέξετε την κατάλληλη Εταιρεία SEO είναι όμως εξίσου δύσκολο. Στο άρθρο μας αυτό, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καταλληλότερη εταιρεία SEO που θα σας παρέχει τα αποτελέσματα κατάταξης που αναζητάτε, στο κατάλληλο κόστος.

Συγχωρείστε με αν στο συγκεκριμένο άρθρο είμαι πολύ καυστικός! (Είμαι καυστικός μόνο σε αυτό το άρθρο.) Αγανάκτησα όμως να ακούω νέους πελάτες να μου λένε ότι η προηγούμενη εταιρεία SEO ή ο προηγούμενος προγραμματιστής τους έχει προσθέσει SEO στη σελίδα τους και, κοιτώντας το search - domain authority, το indexing και την κατάταξη της σελίδας τους, διαπιστώνω ότι απλά τους κορόιδεψε.

Δε φταίει σε καμία περίπτωση ο πελάτης! Φταίει η αμάθεια των υποτιθέμενων SEO agent ή η φιλαργυρία τους.

Θα πρέπει βέβαια να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που προσφέρουν πραγματικό SEO με απίστευτα αποτελέσματα. Θα πρέπει όμως να τους βρείτε.

Θέλεις να αυξήσεις την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σου ή να κερδίσεις περισσότερες πωλήσεις στο eshop σου; Ότι και να ψάχνεις δες τα πακέτα της Cloud O.E. για προώθηση ιστοσελίδων!

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στην Εταιρεία SEO

Το να διαλέξετε μία εταιρεία SEO είναι σίγουρα μια δύσκολη απόφαση. Το SEO είναι ένα ‘αόρατο’ προϊόν. Για να πάρετε τη σωστή απόφαση θα πρέπει η εταιρεία SEO να είναι σε θέση να απαντήσει στις παρακάτω ερωτήσεις.

- Τι εμπειρία έχετε; 

Ρωτήστε τους εάν έχουν εφαρμόσει SEO σε επιχειρήσεις με αντικείμενο κοντά στο δικό σας και αν ναι, πόσο χρόνια συνεργασίας έχουν. 

Κάθε εταιρεία SEO αν είναι περήφανη για τα αποτελέσματα της συνεργασίας της, σίγουρα θα σας πουν για την επιχείρηση που είχε τα αποτελέσματα.

- Εφαρμόζετε το SEO μόνοι σας ή προσλαμβάνετε outsourcing freelancers;

Πολλές εταιρείες SEO για να γλιτώσουν χρήματα από μισθούς, αντί να έχουν μόνιμους και έμπειρους SEO agents, προτιμούν να βρίσκουν freelancers που θα αναλάβουν να κάνουν τμήματα της δουλειάς πολύ φθηνά. 

Πως όμως να εμπιστευτείς σε ένα freelancer τον κώδικα της σελίδας σου για να εφαρμόσει on page seo; Επιλέξτε εκείνη την εταιρεία SEO που έχει μόνιμους SEO agents που θα ολοκληρώσουν τη δουλειά με ασφάλεια και θα είναι εκεί για χρόνια, ώστε να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

- Πόσα χρόνια εμπειρία έχετε στον τομέα;

Μία εταιρεία SEO γράφει πως ασχολείται με το SEO 30 χρόνια. Μας πως είναι δυνατόν να έκαναν SEO πριν 30 χρόνια σε ιστοσελίδα, χωρίς να υπάρχει η Google (έτος ίδρυσης 1998) ή το Yahoo; Προφανώς είναι οι ίδιοι που είχαν website, πριν ανακαλυφθεί το ίντερνετ. 

Τα χρόνια εμπειρίας βέβαια δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτικά. Εμπιστευτείτε το SEO της επιχείρησης σας στην εταιρεία SEO που θα σας παρουσιάσει απτά αποτελέσματα παλαιότερων πελατών της.

- Τι θα χρειαστείτε από εμένα;

Σίγουρα μπορείτε να αφήσετε την εταιρεία SEO να κάνει όλη τη δουλειά, όμως εσείς γνωρίζετε τις ανάγκες της επιχείρησής σας καλύτερα. Εμπλακείτε στη διαδικασία και θα έχετε περισσότερα οφέλη από όσα φαντάζεστε.

- Τι αποτελέσματα να περιμένω και σε πόσο χρόνο;

Καμία εταιρεία SEO δε μπορεί να εγγυηθεί συγκεκριμένες θέσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι μηχανές αναζήτησης αναβαθμίζουν συνεχώς τους αλγόριθμούς τους κάνοντας τη δουλειά λιγότερο προβλέψιμη. Αποφύγετε τις εταιρείες SEO που υπόσχονται 1η θέση στη Google μέσα σε 1 μήνα. Κάτι παράξενο παίζει από πίσω. Αντίθετα, συμφωνήστε εξαρχής για τις απαραίτητες εργασίες και θέστε μηνιαίους στόχους που μπορείτε και οι δυο από την πλευρά σας να επιτύχετε.

- Σε ποια keyword θα επικεντρωθείτε;

Είναι πανεύκολο να καταταχτείτε σε πολύ εξειδικευμένα keyword ή φράσεις, παρόλα αυτά θα διαπιστώσετε πως κανείς δε τα αναζητά. Βασικό ρόλο στην επιλογή των κατάλληλων keyword παίζει η Keyword analysis. Ζητήστε μία keyword analysis και δείτε ακριβώς το search volume κάθε keyword και τη δυσκολία του keyword. Έπειτα επιλέξτε εσείς τα keyword που θέλετε να καταταχτείτε και συμβουλευτείτε την εταιρεία SEO.

Πως θα εντοπίσετε μία εταιρεία SEO που δεν κάνει σωστά τη δουλειά της;

- Θέλω επιπλέον 200 ευρώ από την κατασκευή της ιστοσελίδας για να σου βάλω SEO

Προφανώς μόνο και μόνο από την τιμή καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για απατεώνες. Μία τόσο χαμηλή τιμή δεν φτάνει ούτε καν για να δημιουργηθούν μερικά High DA Backlink. Η συγκεκριμένη εταιρεία SEO θα σας εγκαταστήσει ένα free seo plugin σε δυο λεπτά και θα κερδίσει εύκολα χρήματα. Εσείς από την άλλη όχι μόνο δε θα κερδίσετε κάτι, αλλά θα χάσετε και το search authority που είχατε μιας και ο κώδικας της σελίδας θα μοιάζει ακατάστατος.

- Σε 1 μήνα θα είσαι πρώτος στις αναζητήσεις

Πρώτος; Μα σε 1 μήνα; ΟΚ. Σε ποιό keyword; “Ξενοδοχείο με τζακούζι και πρωινό στην ibiza”; Και χωρίς SEO μπορείτε να έχετε αποτελέσματα πρώτης σελίδας σε τέτοιου είδους keyword!

- Θα σας βάλω σε όλες τις μηχανές αναζήτησης

Πολλές εταιρείες για να επισπεύσουν το indexing ενός website μπαίνουν σε σελίδες που κάνουν αυτόματο submit το website σε όλες τις μηχανές αναζήτησης. Πολλές μηχανές αναζήτησης όπως η Google και η Yahoo αναφέρουν στα webmaster blog τους ότι τα over-submitted websites σε μηχανές αναζήτησης τιμωρούνται. 

Αν η σελίδα σου και το περιεχόμενό σου όντως αξίζει δε χρειάζεται να την καταχωρήσεις πουθενά, οι μηχανές αναζήτησης θα τρέξουν άμεσα να την καταχωρήσουν μόνες τους.

- Θα δημιουργήσω για εσάς 1.000 Backlink μέσα σε μερικές ώρες

Πολλές εταιρείες SEO αγοράζουν σετ από Backlink που βρίσκουν στο internet. Τα backlinks αυτά συνήθως είναι χαμηλού DA και δημιουργούνται με σπαμ σχόλια σε ευάλωτες σελίδες. Όταν δε οι σελίδες αυτές εντοπίσουν τα σπαμ σχόλια, τα σβήνουν και ταυτόχρονα χάνετε τα backlink.

Θα ήταν λοιπόν προτιμότερο να επιλέξετε backlink ποιοτικά και μόνιμα από high DA σελίδες. 

- Έχω ένα γνωστό στη Google που θα σε βοηθήσει να καταταχτείς εύκολα

Αν η εταιρεία SEO που βρήκατε αναφέρει κάτι παρόμοιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε υπάλληλος της Google υπογράφει συμβόλαια εχεμύθειας πριν προσληφθεί.

- Κοίτα το εταιρικό μας website. Βρίσκετε πρώτο σε κάθε πόλη

Αν η εταιρεία SEO που επικοινωνείτε έχει ένα website με πολλά κείμενα που αναφέρονται σε κάθε πόλη της Ελλάδας, αποφύγετε τη συνεργασία μαζί τους. Μέχρι και το δικό τους website καταπατά τους κανόνες των μηχανών αναζήτησης - BlackHat SEO.

Συνοψίζοντας, η εύρεση της κατάλληλης εταιρείας SEO είναι δύσκολη υπόθεση. Το SEO είναι μία επένδυση. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στο κατάστημά σας. Ο δρόμος όμως προς την επιτυχία είναι μακρύς, γι’ αυτό το λόγο αναζητήστε έναν ενημερωμένο συνεργάτη που θα ενισχύσει το Return of Investment (ROI) και θα είναι εκεί καθημερινά προτείνοντας λύσεις για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας.

Όλες τις παραπάνω ερωτήσεις μπορείτε να τις κάνετε και σε εμάς την Cloud O.E. Έχουμε το τεχνικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο να επιτύχουμε κάθε σας στόχο, από τη δημιουργία της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος έως και τη βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης SEO.

Για εσάς, τους πελάτες μας, έχουμε δημιουργήσει ολοκληρωμένα πακέτα On-Page SEO για να βελτιώσετε αρχικά την ιστοσελίδα σας, καθώς και εξειδικευμένα πακέτα όπου αναλαμβάνουμε να σας φτάσουμε και να σας διατηρήσουμε στην κορυφή - SEO 1η σελίδα. Αναφορικά, χωρίς πολλές φαμφάρες, έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας έως και 600%. Επικοινωνήστε μαζί μας για μία δωρεάν αξιολόγηση της ιστοσελίδας σας.

Έχεις την Ιδέα;
Ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε!
Ζήτησε Προσφορά