Digital Marketing and Τεχνητή Νοημοσύνη
Konstantinos I. Roumeliotis
  • 05-11-2019
  • 1869 Unique Views

Η τεχνολογία εξελίσσεται μέρα με τη μέρα και ο ανταγωνισμός αυξάνεται ταυτόχρονα. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν τεράστια και πολύπλοκα δεδομένα κάθε μέρα. Η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence (AI)) δημιουργήθηκε για να επεξεργαστεί αυτή την πληθώρα δεδομένων και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να επιζήσουν και να αναπτυχθούν απέναντι στον τεράστιο ανταγωνισμό.

Τι είναι τεχνητή νοημοσύνη? Artificial intelligence (AI) είναι η επιστήμη που δημιουργεί μηχανές που μπορούν να σκέφτονται και να δρουν σαν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Η μόνη εξαίρεση είναι ότι μία μηχανή τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να επεξεργαστεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων, που το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί. Οι κύριες διαφορές είναι η ταχύτητα, η ποσότητα και η πολυπλοκότητα.

Το marketing και κατ επέκταση το digital marketing έχει βελτιωθεί χρησιμοποιώντας artificial intelligence. Στις μέρες μας όλο και περισσότερα εργαλεία marketing χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στον πυρήνα τους. Από την εξόρυξη των δεδομένων έως την επεξεργασία τους, ο βασικός σκοπός είναι να εξάγουμε πολύτιμες πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τον τρόπο που εφαρμόζουμε digital marketing

Μήπως χρειάζεσαι ένα αποτελεσματικό πλάνο digital marketing; Πάρε την τεχνητή νοημοσύνη με το μέρος σου.

Πως θα εκτοξεύσετε τα αποτελέσματα του digital marketing χρησιμοποιώντας AI?

1. AI Πρόβλεψη Συμπεριφοράς

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε AI μοντέλα πρόβλεψης που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε μέσα από τα χαρακτηριστικά των καταναλωτών αν αυτοί θα ανταποκριθούν σε μία προσφορά σας. Ξεκινήστε θέτοντας επιχειρηματικούς στόχους και αναζητήστε τα επαναλαμβανόμενα πρότυπα (patterns) που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησης σας. Έπειτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές data mining για να επιλέξετε τα μοντέλα πρόβλεψης. Μόλις έχετε τα αποτελέσματα είναι ώρα να χρησιμοποιήσετε τις χρήσιμες πληροφορίες για να πάρετε επιχειρηματικές αποφάσεις.

2. AMP and χρόνος φόρτωσης

Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να κατατάξουν καλύτερα τα website. Ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης είναι ο χρόνος φόρτωσης του website. Για το λόγο αυτό, η Google δημιούργησε τις  Accelerated Mobile Pages (AMP). Η AMP είναι μία τεχνολογία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μία πιο ελαφριά έκδοση του website σας. Αυτή η σελίδα όμως θα πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες που μπορείτε να βρείτε στο official documentation of AMP. Οι μηχανές αναζήτησης θα αξιολογήσουν την AMP σελίδα σας και αν ακολουθεί τους κανόνες, θα την κατατάξουν πιο ψηλά σε premium θέσεις SERPs.

3. AI Εξατομικευμένα δεδομένα

Συλλέγοντας και επεξεργάζοντας δεδομένα η τεχνητή νοημοσύνη θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερους και πιο ικανοποιημένους πελάτες. Δεδομένα όπως η τοποθεσία του χρήστη, η συσκευή του ή τα δημογραφικά του στοιχεία αποτελούν πολύτιμες πληροφορίες για να εκτοξεύσετε τα αποτελέσματα digital marketing. Κάθε πελάτης είναι μοναδικός. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εξατομικευμένα δεδομένα για να του προτείνετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που είναι πιο πιθανό να αγοράσει.

4. AI και βελτίωση περιεχομένου

Το περιεχόμενο είναι ο κύριος παράγοντας για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη digital marketing καμπάνια. Χωρίς το περιεχόμενο το digital marketing δεν έχει λόγο ύπαρξης. Υπάρχουν πολλά εργαλεία όπως το acrolinx που χρησιμοποιούν AI για να βελτιστοποιήσουν το περιεχόμενο σας ώστε να κερδίσει την προσοχή των πελατών σας.

Άλλα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το digital marketing της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας AI είναι τα: Import.io, Grammarly, Uberflip, BrightFunnel, Tact.ai, Chatfuel. Από τα chatboxes έως τη δημιουργία περιεχομένου με AI ή τα AI email marketing tools, σίγουρα μπορείτε να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία εκείνα που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Οφέλη από τη χρησιμοποίηση Τεχνητής Νοημοσύνης στο Digital Marketing

  • Εξοικονομίστε χρόνο

Φανταστείτε πόσο χρόνο και πόρους (ανθρώπινο δυναμικό) χρειάζεστε για να εξορύξετε και να επεξεργαστείτε υπεράριθμα δεδομένα. Με τη χρήση AI μπορείτε να εξορύξετε και να επεξεργαστείτε τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε μερικά λεπτά.

  • Κερδίστε χρήματα και αποφύγετε λάθη

Ο χρόνος μετατρέπεται σε χρήμα όταν χρειάζεστε λιγότερους ανθρώπινους πόρους για να επεξεργαστούν δεδομένα. Ο άνθρωπος επίσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα (errors), αντίθετα με την AI που είναι σχεδόν απίθανο να προκαλέσει προβλήματα αν έχετε εξαρχής τα κατάλληλα μοντέλα.

  • Αυξύστε την αποτελεσματικότητα

Η επιχείρησή σας πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική για να επιζήσει στον ανταγωνισμό. Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθάει την επιχείρησή σας να εφαρμόσει digital marketing πιο αποτελεσματικά.

Συμπερασματικά, η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να μείνει. Μπορείτε να υιοθετήσετε AI τεχνικές για να αυξήσετε τα αποτελέσματα digital marketing. Χρησιμοποιώντας εργαλεία artificial intelligence μπορείτε να κερδίσετε απίστευτα αποτελέσματα.

Η Cloud O.E. μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε μία στρατηγική digital marketing. Μπορούμε επίσης να σας προτείνουμε τα κατάλληλα digital marketing AI εργαλεία που ταιριάζουν με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Έχεις την Ιδέα;
Ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε!
Ζήτησε Προσφορά