Δεν είναι αρκετό αν έχω απλά μία ιστοσελίδα επιχείρησης;
Alexandros K. Nasiopoulos
  • 07-07-2019
  • 1445 Unique Views

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς ενασχόλησής μας με την κατασκευή ιστοσελίδων, στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες για την ιστοσελίδα της επιχείρησής τους έχουμε συναντήσει πολλούς επαγγελματίες οι οποίοι μας διέκοψαν ισχυριζόμενοι ότι "Έχω ιστοσελίδα επιχείρησης". Μην νομίζετε ότι αυτό διαφέρει πολύ από κάποιους που πιστεύουν ότι "Οι πελάτες μου δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο" ή κάτι που μας είπαν σε επιχείρηση εμπορίας υποδημάτων "Ο κόσμος δεν αγοράζει παπούτσια από το διαδίκτυο".

Στην περίπτωση βέβαια που στην επιχείρησή σας πουλάτε μόνο ακουστικά βαρηκοΐας για υπερήλικες που δεν έχουν παιδιά και εγγόνια ίσως να είχατε δίκιο. Γιατί αν έχουν παιδιά και εγγόνια είναι πολύ πιθανό να ψάξουν αυτά στο διαδίκτυο, για τα προϊόν που χρειάζεται ο παππούς ή η γιαγιά.

Ο κόσμος πλέον δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να ψάξει να βρει το τηλέφωνο ή τη διεύθυνση της επιχείρησής σας, όπως πριν 10 χρόνια. Αν δε μας πιστεύετε μπορείτε να δείτε τι ακριβώς ψάχνει ο κόσμος διαδικτυακά στην Ελλάδα ή και παγκόσμια, μέσω ενός εργαλείου της Google.

Ο κόσμος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να ενημερωθεί, να ψυχαγωγηθεί, να βρει πληροφορίες για προϊόντα και για θέματα που τον ενδιαφέρουν, να συγκρίνει τιμές προϊόντων και πολλά άλλα. Πλέον μπορείτε να αποκτήσετε ένα νέο πελάτη φέρνοντάς τον στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, από μία πληροφορία που έψαχνε να βρει στο διαδίκτυο. Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος για τον οποίο χρειάζεστε περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, πέραν του ότι είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα σας ανεβάσουν στις μηχανές αναζήτησης. Και όταν λέμε περιεχόμενο εννοούμε κείμενα, όχι εικόνες.

Η ιστοσελίδα επιχείρησης είναι ο καθρέπτης της επιχείρησής σας

Η ιστοσελίδα επιχείρησης είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις πρώτες εντυπώσεις για την επιχείρησή σας και θα πει μία ιστορία για την επιχείρησή σας, στον κόσμο που θα σας εντοπίσει διαδικτυακά: πόσο προσεγμένη είναι, πόσο συχνά ανανεώνεται, ακόμα και πόσο φροντίζει τον πελάτη της. Μία παλιά και παραμελημένη ιστοσελίδα δίνει την εντύπωση ότι δεν σας ενδιαφέρει η εικόνα που παρουσιάζετε για την επιχείρησή σας, αλλά ούτε και η γνώμη που θα σχηματίσει ο επισκέπτης της για εσάς.

Νέες έρευνες διεξάγονται συνεχώς για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει μία σύγχρονη ιστοσελίδα επιχείρησης, ώστε να δείχνει μία θετική εικόνα και να αυξάνει το χρόνο παραμονής των επισκεπτών. Σύμφωνα με έρευνα του Missouri University of Science and Technology, χρειάζεται λιγότερο από δύο δέκατα του δευτερολέπτου ώστε ο επισκέπτης να σχηματίσει την πρώτη εικόνα για την επιχείρησή σας, από την εικόνα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα σας. Χρειάζονται επίσης άλλα 2.6 δευτερόλεπτα ώστε τα μάτια του επισκέπτη να συγκεντρωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύσουν την εικόνα που αφήνει η πρώτη εντύπωση. Μπορείτε να διαβάσετε το εν λόγω paper, όπως έχει δημοσιευτεί στη Springer.

Οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης εξελίσσονται ραγδαία και μετρούν άπειρα πράγματα για την κατάταξη μίας ιστοσελίδας όπως την ταχύτητα ανοίγματος της ιστοσελίδας, το χρόνο παραμονής των επισκεπτών, αν φαίνεται σωστά σε όλες τις συσκευές, το περιεχόμενό της και πολλά άλλα. Οι κανόνες περί εμφάνισης αλλά και λειτουργικότητας μίας ιστοσελίδας, αλλάζουν συνεχώς. Μία σύγχρονη ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι ξεκούραστη, φιλική προς τον χρήστη και να τον βοηθά να βρει γρήγορα και εύκολα αυτό που χρειάζεται.

Εάν πιστεύετε ότι αρκεί απλά να έχετε μία ιστοσελίδα επιχείρησης ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, συγγνώμη που σας το λέμε, θα πρέπει να επανεξετάσετε την άποψή σας. Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρουν τα όσα διαβάζετε και θέλετε να ενημερωθείτε παραπάνω, μπορείτε να δείτε το άρθρο μας για το πότε θα πρέπει να κατασκευάσετε μία νέα ιστοσελίδα επιχείρησης.

Εάν θέλετε να πάρετε μία γεύση για το πόσο μπορεί να στοιχίζει μία νέα ιστοσελίδα επιχείρησης ή ένα καινούργιο ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες μας για κατασκευή ιστοσελίδας και κατασκευή eShop. Εάν έχετε μία καινούργια ιστοσελίδα την οποία δεν επιθυμείτε να αλλάξετε αλλά δεν έχετε χρόνο να δημιουργήσετε περιεχόμενο, μπορούμε να το κάνουμε εμείς για εσάς αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Έχεις την Ιδέα;
Ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε!
Ζήτησε Προσφορά