Custom Πλατφόρμες για την Κατασκευή Ιστοσελίδων
Alexandros K. Nasiopoulos
  • 11-04-2019
  • 3465 Unique Views

Τι είναι οι Custom Πλατφόρμες για την κατασκευή ιστοσελίδων;

Custom Πλατφόρμες για την κατασκευή ιστοσελίδων ονομάζουμε τις ιστοσελίδες των οποίων ο κώδικας είναι γραμμένος στο χέρι από έμπειρους προγραμματιστές στην κατασκευή ιστοσελίδων και το σχεδιασμό ιστοσελίδων, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν αποκλειστικά τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης.

Οι πλατφόρμες αυτές περιλαμβάνουν το Front End, δηλαδή την ιστοσελίδα την οποία βλέπουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και το Back End, δηλαδή τον πίνακα ελέγχου του διαχειριστή της ιστοσελίδας. Στον πίνακα ελέγχου του διαχειριστή έχει πρόσβαση μόνο ο διαχειριστής της ιστοσελίδας.

Ο πίνακας ελέγχου του διαχειριστή έχει τις απαραίτητες λειτουργίες για το ‘χτίσιμο’ του Front End της ιστοσελίδας του, δηλαδή την κατασκευή της ιστοσελίδας του και την ανανέωση του περιεχομένου της.

Με άλλα λόγια, οι προγραμματιστές έχουν δημιουργήσει τα εργαλεία εκείνα τα οποία ο κάθε χρήστης, έμπειρος ή άπειρος, μπορεί να χρησιμοποιήσει για να κατασκευάσει την ιστοσελίδα του και να διαχειριστεί την ιστοσελίδα του και το περιεχόμενό της.

Θέλεις eshop ή website; Διάβασε περισσότερα για τις SaaS πλατφόρμες της Cloud O.E. για Κατασκευή Eshop και Κατασκευή Ιστοσελίδων

Τι είναι οι Open Source Πλατφόρμες για την κατασκευή ιστοσελίδων;

Open Source Πλατφόρμες είναι οι πλατφόρμες οι οποίες δίνονται δωρεάν (επί το πλείστον) από τους προγραμματιστές, για την κατασκευή ιστοσελίδων από τους χρήστες. Μερικές τέτοιες πλατφόρμες είναι οι Joomla, Wordpress, Magento, OpenCart κλπ.

Έχουν και αυτές Front End και Back End, όπως ακριβώς και οι Custom Πλατφόρμες.

Πάνω σε αυτές τις πλατφόρμες εγκαθιστώνται εργαλεία, (plugins ή modules) τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν κατά ένα μέρος τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Μερικά από αυτά είναι δωρεάν και τα καλύτερα είναι επί πληρωμή. Για κάθε λειτουργία πρέπει να εγκατασταθεί και διαφορετικό plugin.

Συνήθως όμως δημιουργούνται ασυμβατότητες στις εκδόσεις μεταξύ της πλατφόρμας και των plugin, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία της ιστοσελίδας.

Επιπλέον, επειδή οι Open Source πλατφόρμες χρησιμοποιούνται κατά χιλιάδες είτε από επιχειρήσεις κατασκευής ιστοσελίδων, είτε από απλούς χρήστες, είναι ευάλωτες σε ιούς. Στην ουσία η όλη βιομηχανία πίσω από τις Open Source Πλατφόρμες δουλεύει λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν αυτές, ώστε να εξαναγκαστούν οι ‘ιδιοκτήτες’ τους να πληρώσουν για ένα ‘καλό’ plugin το οποίο θα δουλεύει όπως πρέπει.

Τέλος δεν προσφέρουν τεχνική υποστήριξη.

Πλεονεκτήματα στις Custom και Open Source πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων

Όπως κάθε εργαλείο, τόσο οι Custom όσο και οι Open Source Πλατφόρμες έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Ας ρίξουμε μία ματιά σε αυτά.

Τα πλεονεκτήματα που έχουν οι Custom Πλατφόρμες της Cloud O.E. είναι: 

  • Είναι κατασκευασμένες με γνώμονα το SEO. Διαθέτουν δηλαδή όλες τις τεχνικές καθώς και τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ‘ανεβάσουν’ την ιστοσελίδα, στις μηχανές αναζήτησης
  • Είναι πολύ γρήγορες στην ταχύτητά τους
  • Δεν χρειάζονται ένα ‘δυνατό’ Server για να τις υποστηρίξει, αφού είναι μόλις μερικά MB
  • Είναι πανεύκολες στη χρήση τους
  • Έχουν ακριβώς εκείνες τις λειτουργίες που χρειάζεστε
  • Έχουν ‘γραφτεί’ με τις τελευταίες εκδόσεις όλων των ‘γλωσσών’ κώδικα
  • Είναι εξαιρετικά σταθερές στη λειτουργία τους, δηλαδή δεν παρουσιάζουν προβλήματα
  • Είναι πολύ δύσκολο να προσβληθούν από ιούς
  • Έχουν δωρεάν τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία μας
  • Δεν απαιτούν αναβαθμίσεις

Τα πλεονεκτήματα που έχουν οι Open Source πλατφόρμες είναι: 

  • Μπορείτε να τις ‘στήσετε’ ακόμα και μόνοι σας, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε προγραμματιστή
  • Μπορείτε να αλλάξετε το ‘Template’, την όλη εμφάνιση δηλαδή της ιστοσελίδας σας, με μία απλή εγκατάσταση
  • Μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες με μία απλή εγκατάσταση

Εάν χρειάζεστε ακόμα περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας κάνουμε μία δωρεάν παρουσίαση στο χώρο σας.

Έχεις την Ιδέα;
Ήρθε η ώρα να την υλοποιήσουμε!
Ζήτησε Προσφορά